Monday, July 2, 2007

Võõpamisest

eelmises postituses ma märkisin, et maja läks juba igavusest värvimiseks.. see kord on mul ka pildid olemas, et näidata, mis tehtud.. kõrval oleval pildil->


näete, mis moodi on lahendatud terassi kohal asuv pind.. põhimõtteliselt nägi sõjaplaan ette, et palgiosa võõbatakse tumetakst (tõrvakarva) ning ukse-akna ümbris ning tuulekastid kollakaks.. esimesel päeval jõuti värvimiseks nii kaugele:










põhimõtteliselt on siis veranda osa va palgiotsad tuulekasti alt ning külgetelt värvitud..




et töö tahab tegemist ning aega sellega jändamiseks ei kasva puu otsas, lasti ka see nädalavahetus kätel käia.. põhiprojektiks osutus otsaseina värvimiseks tellingute valmistamine.. kuna meespere on isehakanud ehitusmeistrid ning hea meelega selliseid projekte ette ei võta, koosnes ehitamine esialgu suures osas arutamises ja väiksemas mahus valmistamisest.. siiski oli tänahommikuse seisuga valmis selline asi:












põhimõtteliselt on tegemist 3korruselise ehitisega, mille puhul mina kardan, et keegi võib alla potsasta.. täiesti juhuslikult said tellingud just täpselt nii kõrged, et värvima ulatutakse ka katusekivide alla jäävad laudise osa..



tänahommikuse seisuga st eilne värvimistöö andis tulemuseks:





selleks hetkeks, mil fotokas lahkus, oli värvikorra alla saanud ka need osad, mis praegu silmatorkavalt värvita on.. samuti jõuti tellingutel turnides katusealust tuulekasti kollaseks võõbata..

kuna arvestatud värvikoguseks oli 2 suurt värvitünni (vot liitreid pealt ei vaadanud.. aga sellised ämbri mõõtu), siis nüüd on tehtud uued arvutused.. sisuliselt läks üks värvitünn yhele majaküljele :P

No comments: