Wednesday, June 6, 2007

Ja nyyd teeme algust..

nii siis.. tegelikult on praegune Algus kuskil vahepeal.. ALGUS kui selline on oma 10 aastat tagasi.. siis soetas perekond endale tagasihoidliku ja pisikese talukoha suurest asundusest eemale metsalagendikule.. uue tulemise andis täiesti uue ja oma tahtmise järgi teha lastud maja valmimine.. siin näete valmis "metsaonnikest" ->






keeruline ja tülikas oleks hakata tagant järgi kajastama seda, kuidas käis majaehitus, plaanide tegemine ja kõik muu see, mis ehitamisega kaasneb.. seega, blogg hakkab peale just sealt, kus me parajasti oleme.








juuni algusega on seis selline: kasvuhoone, mis talvel sissekukkus (mis iseenesest vaevu 3-4 aastat tagasi uuesti üles ehitati), on nüüdseks lapitud ning töökorras.








Lisaks läks pinnatöödega kaotsi meie vana tee põletushunniku juurde ning kuna juba mullaga möllamiseks läks, kaevati ka tiik ja kraav uuesti läbi, et pinda kuivendada. Lahendamaks väga tülikat probleemi logistilises mõttes, panid meite pere meeste duo pead kokku ja meisterdasid meile selle:












pildil näete siis täiesti eeskujulikku purret, mida hellitavalt Sillaks kutsutakse :D kusjuures, alati ehitustel õpin midagi uut.. kas sina teadsid, et on olemas selline asi nagu äpu (nagu selgus, tegelikult koba) palkide yhendamiseks?










tagasi selle juurde, et mis on hetkeseis.. sillast ja kasvuhoonest rääkisin, need olid kevade prioriteedid 1 ja 2. nüüd on hädasti vaja uut projekti ja ideed on juba õhus.. nimelt on imekena uue majakese kõrval tõeliselt quassimodolik peletis, mis täidab puukuuri kohta ja funktsiooni. Kõnealune struktuur (sest hooneks seda nimetada ei anna) asub pildil keskel. kas leiad? see kahtlaselt hall ja lobudik..





igatahes on konsiilium jõudnud järeldusele, et vaja oleks nagu uut. see omakorda toob kaasa mitu tööd:


1- vana tyhjendamine ja


2- lammutamine


3- plaan uue hoone jaoks (idee on naisperel olemas, meespere punnib vastu)


4- materjali hankimine (mis on juba täitmisel)


5- enda kokkuvõtmine ja töö alustamine


6- töö lõpetamine ja vigadest/hädadest kõrvale vaadates tööga rahul olemine.





ei tundugi nii raske, eks? kahjuks varjutab kogu ettevõtmist looduse jaanieelne tõsiasi, et nädalaga kasvab muru nabani ja keegi peab selle maha võtma.. kuna niidetavat pinda on palju (ja kui mullatööde tulemusena lõpuks ka seal roheliseks läheb, on rohkem), läheb niitmise peale vähemalt poolteist päeva.. seega, 1 nägu tegeleb sellega, et ülejäänud saaksid liikuda punktist A punkti B, ilma vihmametsa kogemuseta.


lisaks sellele vajavad tähelepanud ka muud kultuuristikud, mis niitmisega täiesti heinavabaks ei saa.. need nõuavad lisatööd, milleni see kevad pole veel jõutud..








ja nagu õue toimetustest veel vähe ei oleks, nõuab maja sisemus jätkuvalt tähelepanu. ruumid on küll sisustatud ja kodused, ent HALLOOOO - palkmaja on otsustanud vajuda ja sellega kaasa toonud... hmm.. kummalisi probleeme.. nagu näiteks nihkunud treppijalam, mis paljastas värvimata laudu ning kõver boilerikinnitus, mille lahendusest saan kirjutada järgmisel nädalal..



ja nyyd lõpetuseks Suure Ringi Küsimus (edaspidi SRK): mitu korda on võimalik sama puuriita ümberladuda, kuna see on kummuli käinud?

vastus: esilagu 1 korra, ent teine kord ootab nädalavahetust ning pole välistatud ka kolmas ja neljas kord..

No comments: