Wednesday, June 8, 2011

Lillepeenraid

pildistasin üles ka meie peenarde ilu.. kahjuks sai aeg vale, sest osad peenrad olid juba lõpetanud, aga teised polnud veel alutanud õitsemist. Mälestuseks aga ikkagi panen üles..

- vana sauna ots:
See peenar sai sel kevadel oranz - ees olevad, ära lõigatud tulbid ning õitsemist lõpetavad kullerkupud andsid koos vasakus nurgas olevate lilledega (peiulill?) võimsa koosluse. Taga paremal nurgas paistab veidi ka roosasid tulpe. Valge kivikilbik aga tunneb end sel aastal peenral halvasti..

- vana maja esine:
Siin vaid fragment peenrast. Peenral on veel ka siniseid lobeeliaid, ent need jäävad rohkem ukse poole. Täna lahkudes oli pojeng aga täies õie-ilus :)

- uue maja peenar:Siin hetkel õitsemas iiris.. ning iirise juures hakkas täna õitsema ka müstiline lill, mis ise end külvab ja vaikselt peenralt maha tikub (katsun nime välja selgitada ja järgmisel korral pildi ka teha). Selle peenra kõige vingema potensiaaliga lill on pildi keskel - heleroosad liiliad hämmastasid eelmisel hooajal erakordse õierohkusega ning hommikul kastes õienuppe nähas julgen ennustada, et ka see suvi tuleb võimas. Katsun kaamera ligi hoida ;) Liiliast vasakul on näha ka lindude poolt kasvama pandud päevalill

- müüri peenar:

Meite kõige värskem püsilille-projekt. Kaugemal roosa lupiin, mis hakkas värskelt õitsema. Keskel floks (ja selle alla veidi nartsissi) ning eesplaanil (veel üks) pojeng, mis hommikuse seisuga veel õites pole, ent palju enam puudu ka pole.

No comments: