Wednesday, July 9, 2008

ta edeneb siiski

hämmastaval kombel on ehitusobjektil edasiminek märgatav.
kui veel mõni nädal tagasi tundus asi trööstitu st juttu ja sahkerdamist oli rohkem kui tegelikult tehtud tööd, siis jaaniga läks asi lahti..

jaani nädalavahetus (pikk) võimaldas meestel yheaegselt vaba olla ja tööle keskenduda :P varakult varutud ja garaazi hoiustatud tsemendipulber läks käiku.. probleeme oli "lao" tyhjendamisega - maamesilased olid otsustanud garaazi pesa teha ning inimesed nende populatsiooni hulka ei kuulu.. kui nad mõni tund said rahuneda, oli olukord selline - hoonesse võis siseneda, aga midagi kaasa võtta ei tasunud :D hoolimata sellest väiksest takistusest sai tööga peale hakatud.

yhest nädalavahetusest piisas, et postid saaksid kõik valatud ja ankrud paigaldatud. töö hõlmas palju loodimist, mõõtmist ja yle loodimist.. kusjuures, tsemendiga torutäitmine polnud kerge töö - kummargil asend, raske mass jne.. kui kraavi täitmisele lõid ka naised kaasa, siis tsement oli aste kõrgemal ja nii algelist tööjõudu ei kaasatud :P

järgmise etapina said püsti ankrutesse mõeldud prussid (100x100) ning katsuti ajutiste ristilaudadega saada ülemine vahe sama laiaks kui alumine..

vahepeale nädala jooksul, mil yks meestes sai objektil olla ja teine ootas puhkust, olid mõningased edenemised - konstruktsioon sai täiendavad stabiliseerivaid elemente.

tänaseks seisuks on püsti ka sarikad, need on stabiilseks tehtud ning järgmisena hakatakse roovituse kallal töötama.. selleks sai eile käidud jälle saekaatri meeste juures, kes üllatusena andsid kaks korda rohkem materjali, kuna neil oli vaja "seisvast kraamist lahti saada". ülemus oli loomulikult selle tegevuse toimumise ajal ära :P

ahjaa.. katus sai ka ära ostetud ja kohale viidud.. õigemini, ehituspood tõi selle ise ära.. ja jäi meie tee peal kinni :D kurikuulus elevantsilõks töötab veel :D

kuna laup päeval oli tormi tõttu poolest päevast elekter ajutiselt lahkunud ning lastele oli just hangitud meelelahutuslikud elemendid (kiiged, bassein, telgid, ronimisnöör), oli vaja nende tarvitusele võtmiseks konstruktsiooni.. teisisõnu ehitati "ajutine" kiigepuu :-)

No comments: