Sunday, August 28, 2011

Suve lõpp on õhus

Vahepeal on olnud nii palju sehkendamist, et pildistamine (ja piltide üles panemine) on meelest läinud. Nüüd tuleb siis üks mammut-postitus, et kõik mälestuseks kirja (ja pildile) saaks.

Liiliate õie-ilu jäi "õigel" ajal pildistamata. See eest on siin pildil näha, et võimalik saak võis uhke olla.


Liina palvel panin meie hernepeenrasse ühe püünise, et teha kontroll-katse - kas ja kui palju meil mingisuguseid (ausalt, nimi ei jäänud meelde) hernekahjureid on. Katse näitas, et ei ole. Ja tuleb tõdeda, et ussitanud herneid oli ka erakordselt vähe.
Põõsa puhmas siis millalgi juuni lõpus. Praeguseks on põõsas kollast värvi ning kibuvitsamarjad hakkavad ka punakat tooni võtma.
Selle suve SUUR projekt oli vana garaazi (säästu)remont. Eesmärk oli võimalikult väikeste kulutustega (ning maksimaalselt olemas olevat materjali ära kasutades) teha hoone korda. Vahepealsetest tööetappidest pilte kahjuks pakkuda ei ole. Näidata saan lammutamise alustamist:
Hoone oli soojustatud saepuruga, mis tõttu voodrilaudade eemaldamise järel kattis maapinda peenike puru.Saepuru, mis lammutamise käigus seina jäi, õnnestus hiljem immutatud ehituspaberiga katta ning see jäi seina alles. Mujale sai pandud traktrorikuuri ehitamisest üle jäänud tuuletõkkeplaadi tükke ning juurde ostetud soojustusvilla. Kuna hoonel olid läbi eelkõige vundamendi vastu olnud palgiring, kasutasid mehed remontimiseks tehnikat, mille kohaselt tõsteti kuurinurk üles ja asendati läbi olnud osad:

Töö garaazi kallal algas juuli lõpus, eriti aktiivne ja maruline edasiminek toimus augusti esimesel poolel. Pinotex sai peale kantud 27ndal augustil.

Sel hooajal on tee meie aeda leidnud ka mitu uut istikut. Nüüdsest on võimalik käia sügise hakul vana sauna taga viinamarju nosimas:Lauda müüri äärde on endale koha leidnud põldmarjad:

Samuti oleme ühe äädikapuu võrra rikkamad:
Üks huvitavamaid lisandeid on mustasõstra ja karusmarja ristand:


Samuti saime lillepeenrasse memmelt lisaks tumeroosa pojengi, sinise iirise, sauna akna alla maikellukese ning valge karikakra. Kuna need taimed on õitsemise praeguseks lõpetanud ning ümberistutamise järgses shokis, siis pilte neist ei teinud.

Sel suvel sai lõpuks ka traktorikuur TÄITSA valmis tehtud. Lõpetatud on metsapoolne tuulekast (ja ka üle värvitud) ning samuti on endale nägusad ümbrised saanud aknad:
Ning lõpetuseks pilt sellest, mis moodi näevad kreegid välja pärast seda, kui mootorsaega sai amokki joostud:
Koerapostiaktsiooni tulemuse kohta peaks veel mainima, et süsteem töötab. Ent koerad seda ei armasta ning isegi kui nad peaksid mööda oma traati jalutama, siis rulliku jooksmise hääl traadil kumiseb võimsalt majja sisse ning röövib viimsegi une.